FAQ / VEEL GESTELDE VRAGEN. DE GROOT - EDE

1. Waar blijft de bus?

Met stip op 1.. Lees op uw bevestiging goed na of de afspraken met u goed zijn verwoord (adres en tijd). Wij streven ernaar op de afgesproken tijd bij u voor te rijden doch helaas is dit niet altijd haalbaar, mocht de touringcar enkele minuten de afgesproken tijd nog niet zijn verschenen belt u dan met ons.
Tel.: 0318-610971. Wij nemen dan direct contact op met de chauffeur.

2. Past mijn schema in het rijtijdenbesluit?

Geregeld wordt de vraag gesteld hoe lang een chauffeur mag rijden en wanneer hij pauze moet houden. De chauffeur dient zich te allen tijde aan de wettelijk vastgestelde rij- en rusttijden te houden. Geeft u om deze reden zo compleet mogelijk uw reisschema op en laat u door het bedrijf adviseren.

3. Kunt u ons vervoer niet sponseren?

Nee...dat kan helaas niet, een touringcarbedrijf is een commercieel bedrijf en moet ook aan zijn verplichtingen voldoen. We houden echt rekening met uw portemonnee en offreren u zo scherp mogelijk.

4. Kan ik een touringcar zonder chauffeur huren?

Nee..... dat is zelfs wettelijk niet toegestaan en derhalve zou u zelfs niet verzekerd zijn. Veiligheid staat voorop en touringcarchauffeurs worden regelmatig getraind en gecontroleerd, dit is verplicht.

5. Zijn op alle stoelen voorzien van gordels?

Al onze touringcars zijn hiermede tegenwoordig uitgerust Overigens...... ligt bij U de verplichting om de gordel tijdens de rit ook om te doen en bent u begeleider van een groep minderjarigen bent U zelfs verantwoordelijk dat deze door de kinderen wordt omgedaan.

6. Kan mijn rollator/scootmobiel/rolstoel mee?

Ja, dat kan meestal wel in de bagageruimte. Een rollator kan opgevouwen onderin de touringcar vervoerd worden. Voor een opvouwbare scootmobiel en opvouwbare rolstoel geldt hetzelfde, maar dir is wel afhankelijk vande maat en het gewicht.
Vanzelfsprekend moet u dat van te voren wel even bij ons melden.

Maar…………
Als u met een (elektrische) rolstoel/scootmobiel de touringcar in moet, moet u een rolstoel touringcar reserveren. Deze is voorzien van een lift en de mogelijkheid met de rolstoel in de bus vervoerd te worden.
LET OP! Wij maken u erop attent dat in verband met de maximale toegestane belasting van de rolstoellift het gewicht van de rolstoel inclusief passagier maximaal 300 kg. mag bedragen.

Vervoer van rolstoelen ed. is altijd op eigen risico.

7. Mogen kinderen op schoot in de touringcar?

Kinderen t/m één jaar mogen bij een volwassene op schoot. Kinderen van twee jaar of ouder moeten gebruik maken van een eigen stoel. Let overigens wel op het juist en veilig gebruik van de veiligheidsgordel.

8. Mogen honden/huisdieren mee in de touringcar?

Nee, in principe niet. Honden/huisdieren mogen alleen mee in een bench indien u hiervoor vooraf bij ons toestemming heeft gevraagd en gekregen !! De bench moet dan zodanig zijn geplaatst dat deze geen hinder of gevaar oplevert voor de medereizigers.

9. Hoeveel en wat voor bagage kan ik meenemen?

De bagageruimte van een touringcar is beperkt dus stem dit vooraf af zodat er een grotere touringcar kan worden ingezet. Voor het vervoer van muziekinstrumenten of grote hoeveelheden bagage kunt u bij ons een aanhangwagen huren.

Het gewicht van de koffer of rugzak mag maximaal 20 kilo bedragen en het is verboden drugs, explosieven, wapens, zuurstofflessen of gevaarlijke stoffen in de bagage te vervoeren of anderszins zelf bij zich te hebben. De bagage die u meenemt moet trouwens ook altijd voorzien zijn van een label met daarop uw naam, adres en woonplaats.
Plaats overigens de bagage altijd in de bagageruimte van de touringcar en niet in de passagiersruimte of in de bagagebak boven uw hoofd, deze is bestemd voor uw jas en bij een eventueel ongeval wordt uw koffertje een dodelijk projectiel.

Let wel. Het vervoer van bagage is altijd op eigen risico.

10. Is roken in de touringcar toegestaan?

Nee nooit of te nimmer mag dit, het is zelfs wettelijk verboden voor iedereen, dus ook de voor chauffeur.

11. Wat is de maximum snelheid van de touringcar?

Voor praktisch alle touringcars is 100 km/u op de autosnelwegen wettelijk toegestaan, ze kunnen ook echt niet sneller omdat ze wettelijk zijn begrensd en de tachografen zijn ge-ijkt. Voorts moet de chauffeur zich houden aan de aangegeven maximum snelheid. De gemiddelde snelheid op de kortere trajecten van een touringcar is 65 km/u op de lange(re) trajecten loopt dit op naar 75 km/u dus niet zoveel langzamer als een personenwagen, een touringcar mag overigens ook inhalen waar dit voor vrachtwagens niet is toegestaan.
Ook mag een touringcar op de z.g. derde baan rijden. In het buitenland gelden afwijkende regels.


Terug