GROEPSDAGTOCHTEN 2013 OVERIJSSEL

9. Holterberg en Hellendoorn
In 1938 richtte Piet Bos, een groot natuur-liefhebber en dieren-vriend, museum Piet Bos op, nu bekend als Natuurdiorama Holterberg. Zijn doel was om mensen de prachtige flora en fauna op en rondom de Holterberg te laten zien. De kleine verzameling waarmee hij begon is in de loop der jaren uitgegroeid tot n van de fraaiste collecties van Europese vogels en zoogdieren van Nederland, bekend tot ver over de lands-grenzen. Daarnaast brengen we een bezoek aan een Gerrit Valk's IJs en Bakkerijmuseum in Hellendoorn.

Verkorte route: Holten - Hellendoorn.

Na vertrek uit uw instapplaats rijden we via Apel- doorn en Deventer naar de Holterberg. Daar aangekomen drinken we eerst 2 kopjes koffie met een gebakje. Daarna bezoeken we het tegenover- gelegen Natuurdiorama Holterberg.
U vindt hier *Diorama's, * Een van de grootste collecties zoogdieren van Nederland, * Een van de grootste vogelcollecties van Europa, * Het enige museum in Nederland met een complete uilencollectie, * Geschilderde natuur-landschappen en natuurlijk * veel tentoongestelde dieren in hun natuurlijke houding. De doelstelling die oprichter Piet Bos, en later zijn zoon Kees, voor ogen stond was de mens dichter bij de
natuur brengen. En dt is nu meer nodig dan ooit! Na dit bezoek rijden we verder naar Hellendoorn, waar we eerst een prima koffietafel met kroket genieten. En dan volgt het interessante bezoek aan Gerrit Valks IJs- en Bakkerijmuseum. Er worden hier demonstraties gegeven, rondgeleid, men laat van alles draaien en men legt de werking uit van de geweldige verzameling apparaten en machines uit de bakkerij en ijsfabriek die hier ooit te vinden was. U kijkt uw ogen uit! We sluiten dit interessante bezoek af met een heerlijk kopje koffie of thee met krentenwegge waarna we de terugreis aanvaarden. Thuiskomst ca. 18.30 uur.
Groepsprijzen op aanvraag.     Bel 0318-610971.

vorige inhoud volgende